Formatia “Mihai Voda” a garnizoanei Turda

contact Formatia garnizoanei militare cu numele sugestiv de “Mihai Voda” a luat nastere la initiativa militarilor Garnizoanei Turda cu precadere pentru colindele de Craciun. S-a dorit a fi o compozitie coral-instrumentala si a avut inca de la inceput, din anul 2003 un numar de 8 militari. In anii urmatori numarul acestora a crescut ajungand la 14.

Formatia a participat la importante evenimente din cadrul unitatii, religioase si militare precum si la cele organizate in unitatile vecine: Bistrita, Campia Turzii, Cluj Napoca.

Incepand cu anul 2009 formatia s-a numit “Mihai Voda” si dupa marele voievod care isi doarme somnul de veci in apropiere si si-a restrans numarul de membrii la 6: 4 voci si 2 instrumente.

in aceasta varianta am cautat, am strans si am alcatuit un frumos buchet de cantari religioase cu care am participat la foarte multe evenimente militare si religioase, in biserici, la activitati organizate de armata si biserica.

Pentru viitor, formatia isi propune promovarea valorilor culturale militare si spirituale ale acestui neam prin cantec, vers si traditie crestina stramoseasca.